Våra produkter och tjänster

Vi väntar ganska mycket under vår livstid: 653 timmar
tillbringar vi genom att vänta på tåg, vi väntar i telefon i 20
veckor – och står i kö, ja, det gör vi i 6 månader och det vill vi
ändra på. Q-channels tidsbesparande kölösningar är en winwin
situation för både företaget och kunderna.

Cloudbaserat kösystem

Q-channel system är ett molnbaserat köhanteringssystem som kommunicerar trådlöst

med alla enheter. Med Q-channel system får du tillgång till många smarta funktioner för att optimera

köhanteringen till fördel för både kund och personal. Det molnbaserade systemet är enkelt att

installera och hantera och allt uppdateras automatiskt via molnet.

I Q-channel system kan du alltid ta kölapp med vår app q-cloud som finns på App Store och Google Play.

Q-channel system

Vårt köhanteringssystem Q-channel system installeras på funktionella och pålitliga produkter som iPad och iPhone från Apple. Men som ett flexibelt köhanteringssystem så kan Q-channel system naturligtvis även användas på andra fabrikat. I Q-channel system kan du alltid ta kölapp med vår app q-cloud som finns på App Store och Google Play. Det går också att integrera köhanteringssystemet i er app så att era kunder kan se aktuell kötid och ta en kölapp på vägen, redan innan besöket.

Q-channel_hemsida_skiss04-29

iPad för hantering av kö och för kövisning

I Q-channel system kan personalen även använda iPad, smartphone för hantering av kö, frammatning av nästa kund, information om väntetider och kölängd, larm till back office. iPad används även som kundenkät där resultatet omgående finns tillgängligt via web. iPad används även för kövisning till kunderna i kassalinjen. Dessa kan då tex monteras från taket ovanför varje kassaplats eller monteras på disken.

Skräddarsydd layout

Vi erbjuder kunden en skräddarsydd layout för sin butik eller lokal. I Q-channel system anpassas alltid kösystemets utseende efter kundens grafiska profil och utseende. Kösystemet ska liksom allt annat passa in i kundens egen miljö.

picCustom

q-cloud 

I Q-channel´s system kan du alltid ta kölapp med vår app q-cloud som finns på App Store och Google Play. Tänk dig att aldrig mer behöva ta fysiska kölappar när du köar till banken, elektronikdisken eller mataffären. Vi har samlat flera av dina favoritbutiker på ett och samma ställe så att du med några klick kan ställa dig i kö på vägen dit.

Appen har en kartvy där du har översikt över var du är och vart olika butiker befinner sig.
Klicka på en markör för att se mer information om butiken, öppettider, ta din kölapp och se estimerad väntetid.
Använd sökfunktionen för att snabbt hitta butiken som du ska till. Du har också valet att använda listvyn för att få snabbare åtkomst till dina favoritbutiker.

Skräddarsydda tilläggstjänser

Q-channel system erbjuder många användbara tilläggstjänster som skräddarsys och paketeras helt

efter dina önskemål. Välj en eller flera efter dina behov. Ändras sedan dina behov och du

behöver lägga till eller ta bort tilläggstjänster är det inga problem: med Q-channel system finns flexibiliteten.

Queue-cloud

SMS avisering

Kunden kan välja att få ett SMS om väntetiden beräknas bli lång och
kan då uträtta andra ärenden under väntetiden. Detta gör kunden enkelt genom att då knappa in sitt mobilnummer på touchskärmen. Kunden får ett SMS när det är dags att återvända till butiken eller lokalen.

Bokat möte

Tjänsten Bokat möte ger personalen möjlighet att få en avisering via länk, mail eller SMS när deras kund kommit. Kunden som kommer till kontoret tar en kölapp till den rådgivare som mötet är bokat med. När kunden tar sin kölapp skickas en avisering till rådgivaren via sms, mail eller via länk på datorn om att kunden är på plats. Aviseringen kan gå till enskilda personer men även till en hel grupp.

Bokat möte-tjänsten kan kompletteras med tjänsten q-booking för att koppla till kalenderfunktion där kunderna kan boka in en tid med tjänsteman, rådgivare, säljare etc.

Läs mer om q-booking under övriga cloudbaserade produkter.

Q-channel_bokatmote

Q-channel_pic_Dynamisk

Dynamiska köer

I Q-channel system kan våra kunder enkelt anpassa kötyper efter behov. En kötyp kan tex visas på touchskärmen under en viss tid på dagen för att sedan försvinna när behovet av den inte längre finns.

Integration i kundens egen app

Vi kan erbjuda att integrera köinformation i kundens egen app. Vi ger då kunden tillgång till köinformationen gällande kundens alla installationer för att enkelt integrera den i kundens egen app.

Q-channel_pic_ta-konummer_v1

Statistik YouTube-social-squircle_red

Statistik såsom kölängder, kötider och när kunderna kommer etc. kan genereras med automatik och kan t ex. hämtas direkt från Internet för samtliga butiker i en butikskedja. Kösystem har tidigare mycket begränsat nyttjats för information om kötider, kölängder, mm. Q-channel har, som självklarhet, med dessa funktioner redan från början. Q-channel är därför ett effektivt hjälpmedel vid resursplanering. I Q-channel system ingår en daglig mailrapport med köstatistik, en sammanställning från gårdagen.

Q-channel erbjuder alla kunder en tjänst som utgörs av en beslutsstödsmodul för skräddarsydd rapportering, q-BI (Q-channel business intelligence). Som användare av Q-channel system och q-BI kommer du få tillgång till skräddarsydd köinformation både avseende utseende och innehåll och information om kundflöden för resursomfördelning och planering. Detta ger djupare insikter i hur era serviceverksamheter kan förbättras.
q-BI är ett effektivt stöd för att sprida resultat och benchmarks inom organisationen samt ger ökad handlingskraft.
Med Q-channel system beslutstödmodul kan ni förstärka er förmåga att förbättra både för era kunder och för er personal.

Cloud-products_icon_sq_button_normÖvriga cloudbaserade produkter

Q-channel levererar även cloudbaserade produkter som bygger på samma plattform som Q-channel system

och som är väl integrerade med köhanteringssystemet. Övriga cloudbaserade produkter

kan även leverereras helt fristående från Q-channel system för köhantering. Dessa produkter är

Happy Customer, q-signage, q-crowd och q-booking.

q-signage_logo_RGB

q-signage

Q-channel system ger er också möjlighet att lägga till digital signage för att visa reklam, erbjudanden och/eller nyttig information på displayer i kombination med köinformation. q-signage är en molntjänst och riktar sig mot Smart Tv, mobila enheter, smartphones och surfplattor.

Digital signage har förändrats från att vara en exponeringsyta enbart för stora displayer och skärmar till att även inkludera alla typer av displayer och enheter, bland annat på grund av ökat behov av interaktivitet med budskap och innehåll. Q-channel system är en plattform som redan kommunicerar med alla olika enheter och därför lämpar sig bra för att nå ut med reklam, nyheter och information i Smart Tv, surfplattor, datorer och smartphones samt där interaktivitet också är en självklar del i plattformen. Har ni redan en leverantör av digital signage finns det möjlighet att koppla köinformationen till er befintliga lösning, vi samarbetar med de större digital signage företagen i Sverige. Kontakta oss för mer information och priser gällande q-signage.

Happy Customer – App för kundundersökning

 YouTube-social-squircle_red

HappyCustomer App för iPad på App Store hanteras med ett enkelt gränssnitt och på mindre än tre minuter har du satt upp din enkät enligt dina önskemål. Antal frågor och svar läggs enkelt upp via knappen editera enkäten. Du kan välja att ha upp till fem olika frågor och två till fem olika svarsalternativ. När inställningarna är klara klickar man på knappen visa enkäten för att börja använda den och samla in svar. Statistik över svaren får man presenterat i enkla diagram. Statistiken kan även mailas för användning i Excel.

*En till fem frågor.

*Två till fem smileys.

*Exportera din statistik via mail som CSV filer och importera dessa lätt in i till exempel Excel.

*Kan användas helt utan internetuppkoppling (internetuppkoppling krävs för att exportera statistik).

HappyCustomer kan även fås med helt kundanpassat innehåll och utseende samt med utökade möjligheter i frågeställningar och datahantering. Fråga oss så berättar vi mer.

    q-crowd_logo_RGB

q-crowd

q-crowd skapar kö i situationer där många människor samtidigt konkurrerar om en resurs som exponeras på internet vid en bestämd tidpunkt. Det kan vara i samband med att ett event släpps, vid anmälan till tävlingar, vid produktsläpp, vid säljstarter etc. Exempel på kunder som använder q-crowd är företag som släpper anmälan till nyproduktioner av bostäder vid en given tidpunkt och där det är viktigt att det blir en korrekt köordning i den turordning som anmälan sker. Andra exempel är event som har ett begränsat antal biljetter som många är intresserade av men där själva könummerordningen är oväsentlig. Kapaciteten är mycket hög och anpassas helt efter behoven och vad som krävs vid varje enskilt tillfälle.

q-booking – en kalendertjänst från Q-channel

q-booking är en kalendertjänst där kunderna kan boka in sig på tider till en tjänsteman, rådgivare, säljare etc. Kunden väljer tillgänglig tid, klickar på vald tid i kalendern och ett formulär visas. När uppgifterna fyllts i och formuläret sparats, visas ett bekräftelsemeddelande. Det skickas även ett bekräftelsemail till kunden och till tjänstemannen, rådgivaren, säljaren etc.

q-booking skräddarsys enligt företagets profil med logga och färger. Kalendern kan integreras på företagets hemsida där kunderna kan gå in och boka sina tider. q-booking är även anpassad för surfplatta och mobil.

Tjänstenphone cal view2 q-booking kan även kopplas till kösystemet q-cloud och tjänsten “Bokat möte” där kunden aviserar sin ankomst på plats för mötet. Funktionen ”Bokat möte” är en väl beprövad och populär tilläggstjänst till q-cloud. Funktionen ”Bokat möte”, eller ”Förbokat möte” som många kunder vill kalla den, har nu fått sitt självklara komplement i q-booking där kunden kan boka in ett möte med en tjänsteman, rådgivare, säljare etc. på en hemsida, surfplatta eller mobil.

q-booking_logo_RGB